fbpx
Muutokset mahdollisia. Päivitetty 31.10.2024
Ohjelma salijärjestyksessä
Lajittelu: [ AIKA | SALI | TAULUKKO ]

Pieni Sali (500) (striimataan)


Tiistai 11.3.2025
08:00-09:00
Rekisteröityminen, näyttely avoinna
09:00-09:20
Avaus
tarkentuu
09:20-09:30
Tervehdys
Jenni Karsio, puheenjohtaja, Talentia ry

Jenni Karsio on toiminut Talentian puheenjohtajana noin kolme vuotta. Ennen puheenjohtajakauttaan Karsio työskenteli ensi- ja turvakotipalveluiden johtajana Tampereella sekä toimi erilaisissa luottamustehtävissä Talentiassa. Koulutukseltaan Karsio on laillistettu sosiaalityöntekijä ja yhteiskuntatieteiden maisteri.

09:30-10:30
Kuntavaalit tulossa, aluevaalipaneeli
Puolueiden edustajat Tarkentuu
10:45-11:30
Onko Suomi hyvinvointivaltio tulevaisuudessakin?
Juho Saari, sosiaali- ja terveyspolitiikan professori, Tampereen yliopisto
Juho Saari on sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Tampereen yliopistossa. Hän on erikoistunut hyvinvointivaltion, eriarvoisuuden sekä huono-osaisuuden tutkimukseen. Näiltä alueilta hän on kirjoittanut tai toimittanut noin 60 kirjaa, viimeksi "Harvinainen hetki - Hyvinvointivaltio valinkauhassa" (11/2024), "Hyviä uutisia Suomesta - Menestyvän yhteiskunnan tilannekuva (2/2025) ja "Ihmisiä yhteiskunnan portailla - Eriarvoisuus statusyhteiskunnassa"(4/2025).
11:30-12:30
Tauko ja näyttelyyn tutustuminen
12:30-13:15
Heikoimmassa asemassa olevien osallisuus
Anna-Maria Isola, johtava tutkija, THL
13:30-14:15
Sosiaalihuollon tiedonhallinnan kehittämisnäkymiä
Erja Ailio, johtava asiantuntija, THL
Erja Ailio työskentelee johtavana asiantuntijana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Erja on työskennellyt erilaisissa sosiaalihuollon tiedonhallinnan asiantuntijatehtävissä lähes viisitoista vuotta. Tällä hetkellä hän koordinoi sosiaalihuollon tiedonhallinnan valtakunnallista kehittämistä. Kokonaisuus käsittää asiakastiedon koko elinkaaren sosiaalihuollon asiakastyön tietotarpeiden määrittelyistä aina tiedon toisiokäyttöön. Kehittämistä tehdään tiiviissä yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa ja siinä korostuvat paitsi sosiaalihuollon ammattilaisten myös asiakkaiden tarpeet. Erjalle on tärkeää, että sosiaalihuolto ja sen tiedonhallinta tulisivat entistä näkyvämmäksi. Häntä motivoi tavoite tietoon perustuvasta ja vaikuttavasta sosiaalihuollosta.
14:15-15:00
Kahvitus
15:00-15:15
Hyvät käytännöt palkitseminen
15:15-16:00
Työelämän tarkastelua työhyvinvoinnin näkökulmasta
Peter Peitsalo, yamk sosionomi, erityisasiantuntija, Työterveyslaitos

Keskiviikko 12.3.2025
09:00-09:20
Avaus: Talentia
Jenny Suominen, yhteiskuntavaikuttamisen johtaja, Talentia ry
09:20-10:20
Paikka, haavoittuvuus ja hyvinvointityö
Suvi Raitakari, apulaisprofessori, Tampereen yliopisto
Suvi Raitakari toimii sosiaalityössä apulaisprofessorina Tampereen yliopistossa. Hänen tutkimusalueitaan ovat muun muassa asunnottomuus ja aikuissosiaalityö sekä institutionaaliset käytännöt ja vuorovaikutus hyvinvointipalvelujen marginaaleissa. Hänen viime aikaisia tutkimushankkeitaan ovat "Korona yhteiskunnan marginaalissa - Asunnottomuuden osahanke” (2021-2023 ERS/STM) sekä "Sosiaalityöntekijöiden paikka ja saavutettavuus hyvinvointialueiden aikuissosiaalityössä" (2023-2024). Hän on MARGI-tutkimusryhmän vetäjä sekä kirjoittajana ja toimittajana teoksessa Koti, hyvinvointityö ja haavoittuvuus (Tampere University Press).
10:45-11:30
Arvokas ja vaikuttava kohtaaminen sosiaalialan asiakastyössä
Kaarina Mönkkönen, vanhempi yliopistolehtori, Itä-Suomen yliopisto
Kaarina Mönkkönen toimii Itä-Suomen yliopistossa vanhempana yliopistolehtorina ja hankejohtajana FITFUTURA - Lasta suojelevien yhteistoiminnallisten prosessien vahvistaminen palautetietoisen arvioinnin avulla - UEFConnect hankkeessa. Hän kouluttaa sosiaalityöntekijöitä, mutta myös laajasti monitieteisiä opiskelijaryhmiä. Tutkimus- ja opetusaiheet liittyvät dialogisuuteen, arvokkuuden ja merkityksellisyyden kokemuksiin ja yhteistoimintaan niin asiakastyön, moniammatillisen työn kuin työyhteisötaitojen kontekstissa. Mönkkönen on työskennellyt aiemmin sosiaalityön lisäksi myös hoitotyössä sekä organisaatioiden koulutus- ja kehittämistehtävissä.

Kotisivun osoite: https://timelessflow.wordpress.com/

11:30-12:30
Tauko, näyttelyyn tutustuminen
12:30-13:15
Eettinen asiantuntijuus sosiaalialan työssä
Tiina Lintunen, lehtori, Diakonia-ammattikorkeakoulu
Tiina Lintunen on Diakonia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan lehtori. Hänellä on työkokemusta sosiaalialan eri tehtävistä yli 20 vuoden ajalta, erityisesti päihdetyöstä ja aikuissosiaalityöstä. Koulutukseltaan Lintunen on yhteiskuntatieteiden maisteri, sosiaalityöntekijä, sosionomi (amk) ja ammatillinen opettaja.
13:30-14:15
Sosiaalityössä tarvitaan jatkuvaa oppimista
Tuula Tuominen, toimitusjohtaja, Pikassos Oy
Vesa Joutsen, osaamispäällikkö, TAMK
14:15-15:00
Kahvitus ja näyttelyyn tutustuminen
15:00-15:15
Asiantuntijapäivien yhteenveto
Jenny Suominen, yhteiskuntasuhteiden johtaja, Talentia ry
15:15-16:00
Työelämän muutokset isossa kuvassa
Petri Rajaniemi, nykyisyysselittäjä
Duetto 1 (200) (striimataan)


Tiistai 11.3.2025
10:45-11:30
Päihdeongelmien ja riippuvuuksien hoidon kehittäminen
Katja Kuusisto, professori, Tampereen yliopisto
11:30-12:30
Tauko ja näyttelyyn tutustuminen
12:30-13:15
Työkyvyn ja kuntoutustarpeen arviointi ja kuntoutuksen järjestäminen
Anne Ylikoski, sosiaalityöntekijä, Pirha
Anne Ylikoski on työskennellyt terveyssosiaalityöntekijänä vuodesta 2011 lähtien ja aloittanut Taysin Kuntoutustutkimuspoliklinikalla vuodesta 2016. Aiempaa työuraa on karttunut muun muassa nuorten neuropsykiatrisen työryhmän sekä yleissairaalapsykiatrian sosiaalityöstä sekä tekniikan ja koulutuksen asiantuntijatehtävistä.  
Paula Nissinen, sosiaalityöntekijä, Pirha
Paula Nissinen on työskennellyt v. 2002 lähtien terveyssosiaalityöntekijänä ja aloittanut Taysin Kuntoutustutkimuspoliklinikalla v. 2010. Aiempaa työuraa on karttunut mm. perusterveydenhuollon ja psykiatrian sosiaalityöstä sekä lapsiperheiden ja ikäihmisten kotihoidon esihenkilötyöstä.
13:30-14:15
Sosiaalihuollon laatu ja vaikuttavuus
Anne Puuronen, tutkimuspäällikkö, Sulava-hanke, Pikassos

Keskiviikko 12.3.2025
10:45-11:30
Kela hyvinvointialueiden kumppanina – miten toimeentulotuki näkyy ja kehittyy alueilla
Sari Kenttä, ratkaisukeskuksen päällikkö, Kela
Pasi Pajula, osaamiskeskuksen päällikkö, Kela
11:30-12:30
Tauko, näyttelyyn tutustuminen
12:30-13:15
Varhaiskasvatuksen ja lastensuojelun yhteistyö perustuu luottamukseen
Kaisu Muuronen, erityisasiantuntija, Lastensuojelun keskusliitto
Kaisu Muuronen on työskennellyt pitkään varhaiskasvatukseen sekä lasten ja perheiden palveluiden ja perhekeskustoiminnan kehittämiseen liittyvien kysymysten parissa. Erityinen mielenkiinnon kohde on monialaisen yhteistyön edistäminen niin lasten, nuorten ja perheiden sosiaali- ja terveyspalvelujen, sivistyspalvelujen (mm. varhaiskasvatus ja opetus) sekä järjestöjen välillä.
13:30-14:15
Turvakotipalvelujen tarve kasvussa -Miten saada turvakotipaikat riittämään?
Milka Suuniittu-Sakari, turvakotipalveluiden päällikkö, Tampereen kaupunki
Milka Suuniittu-Sakari on koulutukseltaan YTM (valtio-oppi) ja YTM (sosiaalityö). Viimeiset kahdeksan vuotta hän toiminut turvakodeilla, tätä ennen sosiaalihuollossa kunnalla. Ammatillisena punaisena lankana yhdenvertaisuus.
Duetto 2 (200) (striimataan)


Tiistai 11.3.2025
10:45-11:30
Lastensuojelun jälkihuolto arjen ja ihmissuhteiden tukena – institutionaaliset rakenteet mahdollistajina ja rajaajina
Tanja Hirschovits-Gerz, hankepäällikkö, THL
Tanja Hirschovits-Gerz toimii SOILAn eli Sosiaaliset innovaatiot lastensuojelussa -koordinaatiohankkeen päällikkönä THL:ssä. Tässä hankkeessa sekä 2023 päättyneessä YEE-hankkeessa keskiössä ovat lastensuojelun jälkihuollon uudistamisen kysymykset ja kansallisen tilannekuvan tuottaminen jälkihuollon nykytilasta. Taustaltaan Hirschovits-Gerz on YTT sosiaalipsykologi ja sairaanhoitaja. Hän on toiminut viimeiset 25 vuotta monitoimijaisen palvelujärjestelmän yhteiskehittämisen, tutkimuksen ja opetuksen saralla. Sydäntä lähellä on osallisuuden edistäminen ja kokemustaustaisten asiantuntijoiden kanssa yhteiskehittäminen. Lisätietoa www.thl.fi/soila ja www.thl.fi/yee
Minna Niemi, erikoistutkija, THL
YTT Minna Niemi työskentelee lastensuojelun erikoistutkijana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella. Hän on taustaltaan sosiaalityöntekijä ja toiminut noin 20 vuoden ajan sosiaalialalla, erityisesti tutkimus-, kehittämis- ja opetustehtävissä.
11:30-12:30
Tauko ja näyttelyyn tutustuminen
12:30-13:15
Päihteitä käyttävä nuori osana palvelujärjestelmää
Janika Kosonen, tutkija, Nuppu-hanke
13:30-14:15
Traumainformoidun työotteen mahdollisuudet lastensuojelussa
Johanna Vilppola, lehtori, TAMK

Johanna Vilppola on KT, kriisi- ja traumatyön asiantuntija, psykiatrinen sairaanhoitaja ja työnohjaaja. Ihmisten ja yhteisöjen elämäntarinat niin lyhyiden ja pitkäkestoisten kriisien/traumojen kuin erilaiset mielen ja päihteiden tuomat haasteet yksilöillä, perheiden jäsenillä tai työyhteisöissä, ovat olleet useamman vuosikymmenen Vilppolan työn keskiössä. Yhdessä tekeminen, dialogisuus ja elämässä tapahtuneiden tapahtumien asemoiminen kunkin omaan elämäntarinaan ovat keskeisiä tapoja tehdä työtä. Tällä hetkellä Vilppola toimii mm. Traumainformoitu-työote-hankkeen (ESR+) yhtenä asiantuntijana.

Eeva-Mari Miettinen, lehtori, TAMK
Eeva-Mari Miettinen on sosiaalipedagogi, sosiaalityöntekijä ja seksuaalineuvoja, joka toimii lehtorina TAMKin sosionomin ja sosiaalialan erityisasiantuntijan tutkinto-ohjelmissa ja laaja-alaisesti sosiaalialan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä. Miettistä innostaa erityisesti yhteisöllisyyden ja moninaisuuden teemat ja hänen työtapansa perustuu sosiaalipedagogiseen työotteeseen. Tällä hetkellä hän toimii Traumainformoitu työote- hankkeen (ESR+) projektipäällikkönä.

Keskiviikko 12.3.2025
10:45-11:30
Kuka päättää, jos asiakas ei pysty enää itse päättämään?
Henna Nikumaa, vanhuusoikeuden tutkijatohtori, Itä-Suomen yliopisto,
Mia Kanninen, johtava sosiaalityöntekijä, gerontologinen sosiaalityö,, Pirha
11:30-12:30
Tauko, näyttelyyn tutustuminen
12:30-13:15
”Aina kahden vaiheilla” – ammattilaiset ikääntyneen itsensä laiminlyönnin tilanteissa
Inka Jäntti, sosiaalityöntekijä, Talentian etiikkapalkinnon voittaja 2024, Helsingin kaupunki
Inka Jäntti työskentelee sosiaalityöntekijänä Helsingin kaupungilla iäkkäiden palveluissa. Jäntti on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja sosionomi (AMK). Hän on toiminut laajasti sosiaalialalla erilaisten asiakasryhmien kanssa vuodesta 2010. Ikääntyneiden pariin löydettyään hän on ollut kiinnostunut erityisesti sosiaalityön etiikan, gerontologisen sosiaalityön asiantuntijuuden sekä ikääntyneiden itsemääräämisoikeuteen liittyvistä kysymyksistä.
13:30-14:15
Ikääntyneiden yhteisöllinen asuminen – haasteiden kanssa kamppailua vai toimivia käytäntöjä?
Satu Karppanen, neuvotteleva virkamies, STM
Sopraano (120) (striimataan)


Tiistai 11.3.2025
10:45-11:30
Uuden vammaispalvelulain soveltamisala
Maija Voutilainen, lakimies, THL
11:30-12:30
Tauko ja näyttelyyn tutustuminen
12:30-13:15
Kerrostuva haavoittuvuus -vammainen lapsi sijaishuollossa
Eija Luodes, sijais- ja jälkihuollon päällikkö, Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Eija Luodes on sosiaalityöntekijä YTM, joka on tehnyt hieman vajaan kahdenkymmenen vuoden uran lastensuojelun sosiaalityössä, pääosin sijaishuollon parissa. Erityisosaamisalue perhehoidon sosiaalityö ja erityisenä mielenkiinnon kohteena osallisuuden tematiikka ja erityisesti kaikista haavoittuvaisimpien asiakasryhmien osallistumisen tukeminen sijaishuollon kokonaisuudessa. Nykyisessä työssä johdettavana on koko hyvinvointialueen sijaishuolto ja jälkihuolto, jossa asiakkaiden vaikuttavat palvelut, eritystarpeet ja osallisuus ovat vahvasti keskiössä systeemisellä työotteella.
13:30-14:15
Osallisuuden ja yhdenvertaisuuden näkökulmat
Helka Raivio, kehittämispäällikkö, THL

Keskiviikko 12.3.2025
10:45-11:30
Miten lapset ja nuoret voivat?
Terhi Aalto-Setälä, ylilääkäri, THL
11:30-12:30
Tauko, näyttelyyn tutustuminen
12:30-13:15
Omaisten ja perheiden tukeminen tärkeämpää kuin koskaan
Klaus Lehtinen, psykiatrian dosentti, Finfami ry
13:30-14:15
Mielen tuhat tarinaa
Vesa Sarmia, palvelualuejohtaja, Vamos
Riffi (50), tietoiskut


Tiistai 11.3.2025
10:45-11:30
Seikkailukasvatus ryhmätyötaitojen kehittäjänä
Petteri Väkiparta, lehtori, TAMK
Petteri Väkiparta työskentelee Tampereen ammattikorkeakoulussa sosiaalialan lehtorina. Koulutukseltaan hän on sosionomi (YAMK) ja ammatillinen opettaja (AmO). Hänellä on työkokemusta varhaiskasvatuksesta, lasten ja perheiden parissa tehtävästä työstä ja esihenkilötyöstä niin yksityiseltä, kunnalliselta kuin järjestötyönantajalta.
11:30-12:30
Tauko ja näyttelyyn tutustuminen
12:30-13:15
Kokemuksia moniammatillisesta ankkuritoiminnasta
Jenni Vadén, sosiaalityöntekijä
Sirpa Määttä, sosiaalityöntekijä
13:30-14:15
Rakenteellinen sosiaalityö yhteiskunnallisena vaikuttajana
Elina Perkiö, kehittäjäsosiaalityöntekijä, Pirha
Elina Perkiöllä on pitkä kokemus kehittämistyöstä ja asiakastyöstä aikuissosiaalityön eri kentillä. Tällä hetkellä hän työskentelee Pirkanmaan hyvinvointialueella rakenteellisen sosiaalityön kehittäjänä.
Riikka Sujamo, tietojohtamisen suunnittelija, Pirha
Riikka Sujamo on sosiaalityöntekijä ja toimii tällä hetkellä tietojohtamisen suunnittelijana RRP-hankkeessa Pirkanmaan hyvinvointialueella. Sujamo työskentelee sote-kirjaamisen ja rakenteellisen sosiaalityön kehittämisen parissa. Ennen kehittämistehtäviä hän työskenteli 15 vuoden ajan vammaispalveluissa ja lapsiperhepalveluissa.

Keskiviikko 12.3.2025
10:45-11:15
Tietoisku: täsmentyy
täsmentyy
11:30-12:30
Tauko, näyttelyyn tutustuminen
12:30-13:00
Tietoisku: täsmentyy
tarkentuu
14:15-14:45
Tietoisku: täsmentyy
tarkentuu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram